Gepardi nevědí, jak vrčet, a tak svou kořist plaší syčením.
Během poslední doby ledové gepardi téměř vymřeli.
Většinou se tato půvabná kočka vyskytuje v Africe.
Gepardí samice dokonce vychovávají své potomky samy
Nebezpečná skvrnitá sfinga.
Hlavními nepřáteli gepardů ve volné přírodě jsou lvi.
Zkušená matka učí své dítě lovit
Tito predátoři se nazývají lovící leopardi.
Děsivý dravý pohled
Neobvyklá barva dravého savce
Svalnaté a štíhlé tělo dravce.
Předpokládá se, že všichni gepardi na Zemi jsou příbuzní.